Intézményünk idén májusban szervezett gyűjtést a Kárpátalján élő bajba jutott családoknak. Az iskolai adományt kisbusszal eljuttattuk a rászorulóknak, a magyar-ukrán határon adtuk át a tartós élelmiszereket a Beregszászi Szent Anna Alapítvány munkatársainak.
Az ukrán-orosz háború azóta is tart, Kárpátalján sok az egyedülálló, idős ember, akik segítségre szorulnak. Ezért iskolánk vezetése, a Diákönkormányzat és a Rákóczi Szövetség iskolai csoportja a karitatív gyűjtés folytatása mellett döntött. Tartós élelmiszert ismét gyűjtünk, emellett a Beregszászi Bethlen Gábor Líceum diákjainak is segíteni szeretnénk.
A kárpátaljai iskola szeptembertől elsős magyar nyelvű osztályt indíthat. Az alábbi eszközöket nagy örömmel fogadnák: első osztályban használatos betű kártyák, betűkockák, szókártyák, fejlesztő játékok, lego, puzzle szőnyeg, magyar nyelvű olvasni tanulók számára készült mesekönyvek.
A gyűjtés időpontja: október 3-7. Az első óra előtt fél 8-tól, 9.25 és 9.40 között, valamint az ebédszünetben várjuk az adományaitokat itt az aulában.
A gyűjtést a Diákönkormányzat és a Rákóczi Szövetség iskolai csoportja koordinálja.
Előre is köszönünk minden segítséget!
karpatalja