Április elején a szombaton Kaposváron megszervezett Mezzofanti döntő versenyeredményei:
ANGOL B2
6. helyen végzett Batár Gréta (9.a), Pénzesné Győr Enikő diákja.
8. helyezett lett Pesti Ábel (9.a), Bori Eszter diákja.
18. helyen végzett Meleg Adrienn (10.d), Kovácsné Jakus Katalin diákja.
Német B2
4. helyezést ért el Bári Kira Barbara (10.d), Czok Erzsébet diákja.
9. helyen végzett Kalapos Anna (11.d), Raffai Renáta diákja.
Az 5 perces prezentációs verseny országos döntőjének B2-es kategóriájában Batár Gréta (9.a) 3.helyezést ért el – Pénzesné Győr Enikő diákja.
Gratulálunk!
Szakács Mikeás (9.a)a Mikola Sándor Országos Tehetségkutató Fizika verseny országos döntőjébe jutott az első két fordulóban elért eredményei alapján. Felkészítő tanára: Osgyáni Zoltán. Gratulálunk!
Április 12-én került megrendezésre Százhalombattán a Hevesy György Kárpát-medencei Kémia Verseny vármegyei döntője, ahova a 61 fő résztvevő közé 7 egás diák is bejutott. Mindegyikük ügyesen vette az akadályokat ezen a nagyon nehéz, rangos versenyen. A legjobb eredményt elérő tanulók: Major Rebeka (7.a) 23. hely, Bata Réka (7.a) 14. helyezés. Felkészítő tanáruk: Siposné Szombathelyi Éva Gratulálunk!
A Palladion Műhely ebben a tanévben is meghirdette a Kheiron Küldetés művelődéstörténeti versenyjátékot. Az ókori Egyiptom, Görögország és a Római Birodalom történetével, kultúrájával foglalkoztak a diákok. Az idén a geográfiára és a földrajzra helyezték a hangsúlyt. Az online fordulókon összesen 228 csapat nevezett be, a mi iskolánkból 6 csapat vállalkozott rá, akik közül a 3 fordulót és a kreatív feladatot megoldva 3 csapat maradt versenyben. A 6/b osztály egyik csapata a 104. helyen, (Bakonyi Júlia, Csordás Evelin, Gódor Eliza, Maráczi Réka és Zsigmond Hanna), míg a másik, egyszemélyes gárda (Szabó Boglárka 6.a) az előkelőbb 41. helyet szerezte meg. A 8. a osztály csapata (Bata Réka és Czakó Dóra), immáron negyedik éve kitartóan ült a számítógép előtt, hogy megoldják a kreatív, s logikus gondolkodást igénylő feladatokat. Idén a 17. helyen végeztek.
A Palladion Műhely egy online kvízjátékot is meghirdetett ugyanebből a témából. A Hyperquest első fordulójának izgalmas feladatait 4 csapat oldotta meg iskolánkból. A döntőbe csupán egy csapat került be, a 9/a osztály tanulói: Jánosy Hunor, Kovács Botond és Szakács Mikeás. Ők az országos döntő 11. helyét szerezték meg. Gratulálunk a kitartó, eredményes munkájukért!
Országos tanulmányi versenyt indítottak hazánkról, történelmünkről, nemzeti értékeinkről az általános iskolai korosztálynak. A többfordulós online verseny eredménye megszületett, diákjaink szép eredményeket értek el. A 6/b osztályból Aranyi Bendegúz a 4., Tajti Anna pedig az 5. helyen végzett. Gratulálunk tanulóinknak! Felkészítő és támogató tanáruk: Debrődiné Dobóczy Mária
A Tudásbajnokságon történelem tárgyból a Bendegúz Akadémia által szervezett, szintén online versenyen Bagó Dorina (8.b) ezüst fokozatot szerzett. Gratulálunk!
Keresztesi Dóra 9.d osztályos tanuló a 10. helyen végzett a Lotz János helyesírási, szövegértési verseny országos döntőjében. Felkészítő tanára: Homoki Gábor Gratulálunk!
Mertlik Emese 10. a osztályos tanuló első helyen végzett a Petőfi körzeti szavalóverseny 9-12. osztályos kategóriájában. Felkészítő tanára: Homoki Gábor. Gratulálunk!
Egyed Zita 9.d osztályos tanuló az Arany János irodalmi verseny országos döntőjében 70%-os eredményt ért el, és ezzel a 24. helyen végzett a 47 fős döntőben. Felkészítő tanára: Homoki Gábor. Gratulálunk!
mezzofanti-dontosok_2024