2023. június 5-én a Környezetvédelmi Világnapon, került sor a 2022/23-as tanév Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny országos döntőjére, melyet Győrben rendeztek meg a Széchenyi István Egyetemen. A megmérettetésen 52 csapat indult, ebből 14 jutott az országos döntőbe. Bartos Eszter és Varga Boróka 11. b osztályos tanulók által alkotott “Ega” csapat a döntőben elérhető 50 pontból 45 pontot gyűjtött, ezzel a 4. helyen végzett. Színvonalas prezentációjukért, melyet a 3 éves kutatómunka előzött meg különdíjban részesültek. Felkészüléseket segítette Könczöl Bernadett és Varga-Turóczi Emese mellett a MATE két egyetemi docense is, Dr. Malatinszky Ákos és Dr. Centeri Csaba. Gratulálunk!
Ebben a tanévben is részt vettek diákjaink a Lesewurm német nyelvű olvasóversenyen, ahol szép eredményeket értek el. Borbély Johanna (11.c) arany minősítést szerzett, Szpisák Hanna (9.c) ezüst minősítést, Bartha Balázs (9.b) bronz minősítést kapott. Felkészítő tanáruk Recski-Dabi Zsuzsanna.
Fodor Miklós és Tóth Dóra (10.o) szintén bronz minősítésben részesült. Felkészítő tanáruk dr. Molnár Ildikó
Gratulálunk!
Kiss István 9. a osztályos tanuló részt vett a XCO Magyar Kupa zalaegerszegi fordulóján, ami egyben a mountain bike diákolimpia is volt az ‘A’ kategóriás versenyzők számára. István ezen a diákolimpián iskolánkat képviselte, s a rangos mezőnyben 12. helyen végzett.
kitaibel-kulondij prezentacio