A Soós Természettudományi Tehetségműhely által meghirdetett Szebenyi Mária Kémia Emlékverseny négy levelezős fordulója után iskolánk négy tanulója jutott a döntőbe a legjobb 15 hetedikes és legjobb 10 nyolcadikos kisvegyész közé. A történelem versennyel való ütközés miatt végül hárman utaztak Nagykanizsára április 26-án, hogy részt vegyenek és számot adjanak tudásukról a döntő elméleti, és érdekes kísérletekből álló gyakorlati fordulóin. Végre valahára megérkeztek az eredmények is: Bagó Dorina a 7.b-ből 6. helyen végzett, Juhász Dóra a 8.b-ből 4. lett, Valicskó Domonkos 8.b osztályos tanuló pedig 1. helyezést ért el.
Felkészítő tanáruk: Siposné Szombathelyi Éva Gratulálunk!
Az elmúlt hétvégén rendezték a Fertő-Hanság Nemzeti Park központjában, Sarródon a XXXIII. Kárpát-medencei Herman Ottó Biológiaverseny döntőjét. A megmérettetésen a Kárpát-medence 33 diákja vehetett részt, a vármegyei fordulók győztesei, valamint Budapest, Felvidék, Délvidék, Kárpátalja és Erdély legjobbjai. Pest vármegyét idén is Bratek Viktor, iskolánk 8.b osztályos tanulója képviselhette a rangos rendezvényen. A 3. napos versengésen az elméleti tudás bizonyításán kívül kiselőadást kellett tartani egy témában saját természeti megfigyelések alapján, valamint egy egész napos terepgyakorlaton számot adni a frissen szerzett ismeretekből. Az összesített eredmények alapján Bratek Viktor a 4. helyen végzett. Emellett a terepgyakorlati fordulón elért legjobb eredményért különdíjat is kapott. Felkészítő tanára: Siposné Szombathelyi Éva. Gratulálunk!
Június 3-án 12. alkalommal rendezték meg Budapesten az Ökumenikus Diákfilmszemlét. Iskolánk videószakkörének tagjai három filmmel neveztek, közülük kettő került a döntőbe, ahol 16 alkotást mutattak be.
A szabad témájú kategóriában a Kamerászok csapata (Jánosy Zalán, Jánosy Hunor, Boros Gordon, Nagy Gergő, Szakács Mikeás, Szepesfalvy Bence ) által készített Adni jó! című film dicséretben részesült.
Ugyancsak ebben a kategóriában indult Dinnyés András (6.a) Horgássz a haveroddal! című alkotása, amely a 2. helyen végzett. A rendkívül jó hangulatú film a nézők tetszését is elnyerte, ugyanis az ő szavazataik alapján a közönségdíjat is megkapta. Felkészítő tanár: Rácz Zoltán. Gratulálunk!
A nagykanizsai IV. Kis zeneszerző országos online versenyen 116 diák 136 pályaművet küldött zsűrizésre. A II. korcsoportban Varjú Botond 6.b osztályos tanuló „Új világ meghódítása” című műve, melyet saját maga zongorázott le 1. díjban részesült. Felkészítő tanára: Dr. Magyari Zita Ida. Gratulálunk!
Koncz Kincső 11.d osztályos tanuló a Bábolnán megrendezett nemzetközi lovasversenyen 6 ország 60 lovasa közül az elődöntőben 2., a középdöntőben és döntőben pedig 1. helyen végezett Luisa nevű lovàval. Gratulálunk!