Versenyeredmények
Az angolos 5 perces prezentációs házi versenyünkön évről évre egyre jobb prezentációs készséggel színes egyéniségek kimagasló nyelvi szinten mutatták be az érdeklődési körüket. A 4 tagú zsűri döntése alapján a 8. évfolyamról Szelei Jázmin 1. helyezett, B1-es kategóriában Kiss István 1. helyezett, Nyíri Iringó 2. helyezett és Mutier Hanga 3. helyezett lett.
A legnépesebb B2-es kategóriában Ruzsinszki Angelika Zoé 1. helyezett, Urbán Dominik 2. helyezett és Morvai Zita Lúcia 3. helyezett lett. Az oklevelek átadása az ebédszünetben a 017-es teremben lesz.
Április 15-16-án Tatán rendezték meg az Arany János Irodalmi Verseny országos döntőjét. Iskolán négy tanulója is szerepelt a döntőben. Széles Petra 10. b osztályos tanuló a 24. helyen végzett. Braun Júlia szintén a 10.b osztályból a 34. helyet szerezte meg. Varga Márton a 41. helyen, Mertlik Emese a 44. helyen végzett. Ők a 9.a osztály tanulói. Felkészítőik: Czok Erzsébet és Kánvásiné Szovics Szilvia tanárnők, illetve Homoki Gábor tanár úr volt.
Gratulálunk!
Az elmúlt hét péntekjén rendezték meg a Petőfi körzeti szavalóversenyt Aszódon. Kuris Piroska 12.b osztályos tanuló 3. helyen végzett a gimnaziták versenyében, valamint megkapta Aszód különdíját is. Homoki Gábor segítette felkészülését.
Az 5-8. évfolyamosok versenyében Sütő Enikő 5. b osztályos tanuló pedig 3. helyezést ért el. Felkészítő tanár: Kánvásiné Szovics Szilvia
Gratulálunk!
A Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyen az iskola több tanulója is részt vett. A versenyzők az 5. és a 6. évfolyam osztályaiból indultak. Közülük Rakonczai Lilla, 6. b osztályos tanuló továbbjutott az országos döntőbe. Ö a 365 versenyző közül az 51. hellyel jutott tovább. Gratulálunk mindannyiuknak!
Felkészítő tanár: Kánvásiné Szovics Szilvia
A Palladion Műhely ebben a tanévben is meghirdette a Kheiron Küldetés művelődéstörténeti versenyjátékot. Az ókori Egyiptom, Görögország és a Római Birodalom történetével, azon belül is az állatok sokoldalú szerepével volt kapcsolatos. Az online fordulókon összesen 146 csapat vett részt, iskolánkból 3 csapat vállalkozott rá, akik a 3 forduló és a kreatív feladat után a középmezőnyben végeztek. A 6/b osztály csapata (Bellér Szonja, Braun Blanka, Palócz Blanka, Sáfrány Lotti és Tóth Daniella) az 56., az 5/b osztály csapata (Bakonyi Júlia, Bratek Gergő, Király Viktória, Major Dominik, Sütő Enikő) az 51., és a 7/a csapata, akik már harmadik éve kitartóan ültek a számítógép előtt, az idén az 50. helyen végeztek. Felkészítő tanáruk: Debrődiné D. Mária. Gratulálunk!
Sakk Diákolimpia Országos Egyéni Döntő volt Szolnokon a hétvégén, ahol az alábbi eredmények születtek:
Mlinkó Béla András (9.b) 2. helyezés / 23 induló közül/, Tóth Lara (8. a) 6.helyezés / 21 induló közül / és Lénárt Dorka (8.b) 13. helyezés / 21 induló közül /. Felkészítőjük: Pápista Ákos és Koncz István. Gratulálunk!
2023. április 20-án került sor a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban az evangélikus iskolák német nyelvi prezentációs versenyére. Iskolánkat B1 szinten Sághy Balázs Boldizsár (9.a), B2 szinten Ecker Lilla (11.d) képviselte. Gratulálunk nekik a felkészüléshez és a szép előadásukhoz. Felkészítő tanáraik: Czok Erzsébet és Raffai Renáta voltak.
Szabó Boglárka (5.b) a XXVII. Országos Szorobánverseny területi fordulójában a 3. helyen végzett, így április 22-én az országos döntőben iskolánkat képviseli. Gratulálunk!
Szabó Viktória Anna (12.c) a XVI. Heves Megyei Zeneiskolák részére rendezett Beethoven 253 című zongoraversenyen a IV. korcsoportban arany díjat nyert! Gratulálunk!