Február 18-án immáron 13. alkalommal rendezte meg iskolánk a Szülők-Nevelők Bálját, amely amellett, hogy jótékonysági célt szolgált, remek lehetőséget biztosított a szülők és a pedagógusok közti kötetlenebb párbeszédre is. Nem véletlen, hogy Veizer Valéria, iskolánk igazgatója köszöntő beszédében mindenkitől azt kérte, lépjen ki a mindennapokban viselt szerepből, és legyen csak egyszerűen csak egy szórakozásra vágyó férfi és nő.

A műsort ezúttal is az iskola korábbi és jelenlegi diákjai és tanárai adták, az egyes produkciókhoz pedig néhány szülő is csatlakozott. De nemcsak a műsor megvalósulásában volt tetten érhető az esemény közösségépítő ereje, hanem már az előkészületek során is. Rengeteg pedagógus, technikai munkatárs, diák és szülő dolgozott azon, hogy az esemény sikeres legyen, a díszítéstől és a terem berendezésétől kezdve a programok összeállításáig vagy éppen a büfé biztosításán át egészen a másnapi elpakolásig. A szülői támogatás már az előkészületek során is megmutatkozott, a sok felajánlásnak köszönhetően több, mint száz értékes ajándék gyűlt össze a tombolahúzásra. A fődíjat – egy kétszemélyes egerszalóki wellness hétvégét – pedig ezúttal is a tantestület vásárolta meg.

Érték, tudás, közösségformálás – ezt a három fogalmat emelte ki köszöntőjében a bál fővédnöke, Dr. Hankó Balázs, innovációért és felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, aki szerint az említett fogalmak ezekben a veszélyes időkben nagyon felértékelődtek, mert át tudnak lendíteni a nehézségeken, és a fejlődés útján tarthatnak. Mint mondta, többször járt már az EGA-ban, és örömmel tapasztalta, ez a hármas a gimnázium fő értékei között szerepel.

A köszöntők sorában Mekis Ádám, az Észak Pest Megyei Egyházmegye esperese, az Igazgatótanács tagja a bálra való lelki ráhangolódást segítette az áhítatával, amelynek fő gondolata a Prédikátor könyvének egy mondata volt: „Mindennek rendelt ideje van.” A világ úgy van megtervezve, hogy mindenki az előírt szabályok szerint éljen, így rendelt ideje van a vidámságnak, a táncnak farsang idején, amikor azt ünnepeljük, hogy Jézus velünk volt, majd az azt követő böjti időszaknak is, amikor Jézus kereszthalálára gondolunk majd.

A nyitótáncban ezúttal is a gimnázium néptáncosai működtek közre, akik a produkciójuk után a vendégeket kérték fel egy Galga menti csárdásra.

A jótékonysági bál céljával kapcsolatban Veizer Valéria igazgató elmondta, a korábbi okos gazdálkodásnak köszönhetően meleg van a gimnázium tantermeiben, ám a mi intézményünkben is fontos a takarékoskodás és a tartalékolás, ezért az eszközbeszerzésekre szánt összegeken kurtítottak . A bál bevétele azt teszi lehetővé, hogy a fejlesztések egy része megvalósulhasson például az ének-zene, a technika – és a fejlesztőterem eszközparkjának bővítése, illetve kültéri játékok – pingpong asztalok és asztalifoci – beszerzése.

Az igazgatónő fontos mondata – „a bált ezennel megnyitom” – után pedig már tényleg nem maradt más hátra, mint a finom vacsora elfogyasztása és a hajnalig tartó tánc.

p1034926 p1034928 p1034934 p1034937 p1034940 p1034942 p1034943 p1034948 p1034954 p1034957 p1034992 p1035002 p1035005 p1035011 p1035014 p1035021