Zrínyi Ilona Matematika Verseny 2022 – megyei eredmények:
Iskolánk diákjai minden évben részt vesznek a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány által szervezett országos versenyen, melyre ebben a tanévben közel 30 000 diák nevezett be határon innen és túl.
Az Észak – Pest megyei régióban 2500 általános iskoláskorú (2 – 8. évf) és 60 gimnazista (9.-12.évf) diák mérhette össze tudását.
Intézményünket 33 tanuló képviselte a versenyen a gimnáziumból.
Az ünnepélyes díjkiosztó ünnepségre április 8-án került sor, ahová minden évfolyamból a 20 legeredményesebb versenyzőt hívják meg. Nagy öröm hogy ebben a tanévben is részt vettünk ezen az eredményhirdetésen, ugyanis Szakács Mikeás Soma (7.a) a közel 200 induló közül a 2. helyezést érte el. Teljesítményével bekerült a verseny országos döntőjébe.
További eredmények:
5. osztály Nagy Márk (5.a) 27. helyezés / 250 induló
8. osztály Hoffmann Gergely (8.c) 39. helyezés / 155 induló
Géczi Tamás (8.c) 47. helyezés
Varga Márton (8.c) 48. helyezés
Hatházi Máté (8.a) 69. helyezés
A 9-12. évfolyamon indulók közül a legeredményesebb diákunk Nagy Iván 11. osztályos tanuló volt.
Gratulálunk!
Varga Tamás Matematika Verseny 2022 – megyei eredmények
Ezen a versenyen a magyarországi iskolák 7. és 8. évfolyamos tanulói vehetnek részt. A verseny célja a matematikai tehetségek felismerése, és felkészítésük a középiskolai tanulmányi versenyekre. Ebben a tanévben két diákunk – Szakács Mikeás Soma (7.a) és Varga Márton (8.c) vett részt a megmérettetésen. Az iskolai fordulóból mindketten bejutottak a megyei döntőbe, ahol Mikeás 2. helyezett lett a 63 indulóból és ezzel bejutott a verseny országos döntőjébe. Márton az 50 induló között a 29. helyezést érte el.
Felkészítő tanáruk Braun Zoltánné
Gratulálunk a versenyzőknek!
Az öt perces angol prezentációs verseny országos döntőjébe két diákunk is bejutott, s itt nagy örömünkre mindketten remekül szerepeltek. A rangos zsüri értékelése alapján Morvai Zita Lúcia (9. a) B1 szinten a 2., míg Bravo De Rueda Tadeo (9.d) B2 szinten 3. helyezést ért el. Felkészítő tanáraik: Pénzesné Győr Enikő és Kovácsné Jakus Katalin. Gratulálunk!
Az Arany János Irodalmi Verseny országos döntőjében Braun Júlia (9.b) a 15. helyen végzett, és ezzel úgynevezett bronz diplomát szerzett. Kompolti Hanna (10.a) a 35., Pachert Gréta (9.b) a 44. helyen zárt. Felkészítő tanáraik: Czok Erzsébet, Kánvásiné Szovics Szilvia és Homoki Gábor. Gratulálunk!
A Bonyhádi Szellemi Zsendülés keretében megrendezett Lotz János országos szövegértési és helyesírási versenyen a következő eredmények születettek:
9. évfolyam:
Braun Júlia (9.b) 10. hely.
Benkó Anna (9.b) 8. hely
10. évfolyam:
Lestyák Regina (10.a) 9. hely
Kompolti Hanna (10.a) 8. hely
Lestyák Lilla (10.a) 8. hely
Felkészítő tanáruk: Homoki Gábor
Március 26-án került megrendezésre a Hevesy György Kárpát-medencei Kémia Verseny megyei döntője, ahová az iskolai forduló eredményei alapján négy diákunk jutott be.
Diákjaink helyezései:
Lénárt Dorka (7.b) 31. hely
Jánosy Hunor (7.a) 17. hely
Juhász Dóra (7.b) 12. hely
Szakács Mikeás Soma (7.a) 4. hely
Mikeás dolgozatát továbbították az országos bizottság elé. Izgatottan várjuk, hogy kiderüljön, behívják-e őt az országos bizottság elé.
Felkészítő tanáruk: Siposné Szombathelyi Éva
Gratulálunk!
Április 7-én rendezték meg a Herman Ottó Kárpát-medencei Biológia Verseny megyei döntőjét, ahová két diákunk jutott be. A versenyen Hatházi Máté ( 8.a) a 2., míg Bratek Viktor( 7.b) az 1. helyet szerezte meg a 35 indulóból. Viktor az eredményének köszönhetően Pest megyét képviselheti a rangos verseny országos döntőjében.
Máté felkészítő tanára Dr. Roncz Béláné, Viktoré pedig Siposné Szombathelyi Éva volt. Gratulálunk!
Ponyikai Petra (10.c) a közelmúltban népdaléneklési versenyen képviselte Magyarországot Szlovákiában és Szerbiában. Mindkét versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtva aratott szép sikereket.
Április 8-án iskolánkat képviselte a 6. alkalommal megrendezett Nits Márta versenyen, ahol ezüst minősítést szerzett.
Gratulálunk!