Kedves Diákok!

Szeretnélek titeket tájékoztatni arról, hogy zajlik egy nemzetközi Erasmus+ pályázat az iskolában, a témája az iskolai bullying, más szóval zaklatás. Ennek keretében töltöttetek ki néhány hónappal ezelőtt egy online kérdőívet és többen részt vettetek bemutatkozó ppt-k elkészítésében. Most egy újabb lehetőségre szeretném felhívni a figyelmeteket. Ezúttal olyan diákokat keresünk, szám szerint 15-öt, akik egyrészt szívesen vesznek részt egyhetes diákcsereprogramban, másrészt foglalkoznának az iskolai bullying témakörrel, harmadrészt el tudnak szállásolni egy (portugál vagy spanyol vagy török) diákot egy hétre.

Érkeznek majd hozzánk külföldi diákok 2022 október 16 és 21 között, velük kell majd a bullying témában együtt tevékenykedni, őket kell majd elszállásolni, olyan körülményeket teremtve számukra, amelyekben te is szívesen tartózkodnál. Mi is kiutazunk majd 10 diákkal Spanyolországba (2022 június 5-10 között) és 5 diákkal Törökországba (2023 május 21-26 között), ott pedig titeket fogadnak majd be családok. A jelentkezéshez ki kell tölteni egy egyoldalas, egyszerű jelentkezési lapot, angolul, ez is már egy próbatétel, amin van egy olyan kérdés is, hogyan viszonyulsz az iskolai zaklatáshoz.   A jelentkezési lapokat eljuttattam a DÖK képviselőknek. 

Beszéljétek meg otthon, hogy kinek van kedve és lehetősége részt venni a pályázatban. Lesz szülői tájékoztatás is a részletekről vagy online, vagy személyesen. Akikben felmerültek kérdések, keressenek meg engem a Planetáriumban, a könyvtár fölötti kistanáriban.A jelentkezési határidő május 6. A lapokat a titkárságon is le tudjátok adni. Csak olyanok jelentkezzenek, akik mindkét országba szívesen utaznnának, mivel csak később dől el, ki hova mehet. 

A résztvevőket egyrészt tanulmányi eredményük alapján, másrészt a témához való viszonyuk alapján, harmadrészt angol nyelvből szerzett eredményeik alapján fogjuk kiválasztani. Kizáró tényező bármilyen iskolai büntetés megléte. Ha szükséges, a pedagógusok véleményét is kikérjük.

Kiutazáskor a diák utazási költségét, az étkezését és a csoportos programjait az iskola fizeti, de mindenki saját költségén gondoskodik az esetlegesen előírt PCR teszt elvégzéséről.

A vendéglátáskor a befogadó családra hárul a vendég elszállásolása, reggeliztetése és vacsoráztatása, esetleg fakultatív program(ok) szervezése. Az utazásukat és ebédjüket a saját intézményük állja.

Erős vár a mi istenünk!

Dr. Batár Levente  iskolai koordinátor