Versenyeredmények
 
A Pécsi Tudományegyetem és a Palladion Műhely a 2021/22-es tanévben közösen hirdetett tanulmányi versenyt magyarországi és Kárpát-medencei iskolák 5-12. évfolyamos diákjai számára.
Izgalmas történetekre, színes képanyagra és játékos tartalmakra épülő online feladatsort oldottak meg, amelynek három fordulója az ókori Egyiptom, Görögország, illetve a Római Birodalom világába kalauzolta a diákokat. Az online megmérettetést kreatív pályamunka zárta le: a verseny résztvevőinek egy időkapszulát kellett elkészíteniük. Az 5-7. évfolyamon 127 csapat versengett. Iskolánkat két csapat képviselte. A 6. b osztály gárdája – Benyó Babett, Fekete Janka, Gergely Anna, Mlinkó András és Tiboldi Veronika – a 49. helyet szerezte meg. A 6. a osztály csapata – Bata Réka, Czakó Dóra. Gábor Eliza, Jeney Ráhel és Lengyel Lola – a 35. helyen végzett. Felkészítő tanáruk: Debrődyné Dobóczy Mária.
Gratulálunk a csapatoknak!
 
Bartos Eszter (10.b) képviselte iskolánkat a budapesti Eötvös József Gimnázium “Irodalom másképp” című versenyének országos döntőjében. Az első fordulóban – ez még 2021. decemberében volt – Grecsó Krisztián Vera című regényéhez írt könyvajánlót, és a hetedik helyen jutott a bajai döntőbe, amelyet április 1-3. között rendeztek. Eszter két pályaművet írt: Goethe ‘Verther szerelme és halála című művét hasonlította össze Rakovszky Zsuzsa ‘Boldog vég’ című elbeszéléskötetével egy esszében, az egyik Rakovszky-elbeszéléshez pedig kreatív szöveget alkotott. Teljesítményével a döntő negyedik helyén végzett. Felkészítő tanára Zeman Csaba.
Gratulálunk a szép eredményhez!