A tanév utolsó online hétfő reggeli áhítatát követően számos verseny eredményhirdetésére is sor került. Ezt szedtük az alábbiakban csokorba.

Az Evangélikus Iskolák Történelemversenye országos döntőjében a bejutott 10 csapat közül iskolánk 8. b osztályos tanulóiból álló triója  – Braun Júlia, Pachert Gréta, és Szűcs-Kristóf Kornélia – az első helyen végzett.  

A hagyományosan Bonyhádon tartott történelemversenyt idén a rendkívüli helyzetre tekintettel június 2-án az online térben rendezték meg. A versenyzőket külön dicséret illeti, hiszen a verseny témáját  – Trianoni békeszerződés és következményei – még nem tanulták az iskolai oktatásban, így a felkészülést több hónapos tanulás előzte meg.  Rádásul a budapesti Deák téri és a soproni iskolákat még soha nem sikerült ezen a versenyen legyőzni, így a mostani siker külön öröm.  Az első helyezett diákok könyvjutalomban és 5 ezer Ft értékű könyvutalványban részesültek. A versenyzők felkészítő tanára Szilágyi Zita tanárnő volt. Gratulálunk az eredményhez!  

További versenyeredmények:  

A XXXI. Herman Ottó Kárpát-medencei Biológia Verseny Pest-megyei döntőjén Hatházi Máté  7.a osztályos diákunk  97 ponttal I. helyezett lett. Ő képviselte iskolánkat és Pest megyét az országos döntőn, amelyen 39 versenyző közül 90%os feladatmegoldással a 12. helyezést érte el. Felkészítő tanára: Dr. Roncz Béláné  Gratulálunk!  

Zrínyi Ilona Matematika Verseny 2021 – megyei eredmények  

Hagyományosan minden évben részt veszünk a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány által szervezett országos versenyen, melyre ebben a tanévben több mint 50.000 diák mérhette össze tudását. Intézményünket az általános iskolából és a gimnáziumból közel 40 tanuló képviselte a versenyeken. Az ünnepélyes díjkiosztó ünnepséget sajnos nem tudták megrendezni a járvány miatt, így az ajándékokat a tanévzárón kapják meg a díjazott tanulók.  Díjazottak:  

  1. osztály : Pölös-Marton Gergely 12. hely/160 induló
  2. osztály: Varga Márton 15. hely/150 induló,  Géczi Tamás 20. hely/ 150 induló 

Felkészítő tanáruk: Braun Zoltánné  

 8. osztály: Balázs Bálint 12. hely/120 induló

Felkészítő tanár: Berta Nóra

 A középmezőnyben végeztek:  

  1. osztály: Szakács Mikeás Soma, Lénárt Dorka (Braun Zoltánné) 
  2. osztály: Hoffmann Gergely, Rada Illés, Egri Balázs, Sághy Balázs Boldizsár (Berta Nóra,  Braun Zoltánné, Gécziné Pila Erika) 
  3. osztály: Szakács Zakariás Hunor, Dala Georgina, Fehérvári Péter, Gyimesi Benedek, Szűcs-Kristóf Vilmos, File Mályás (Berta Nóra, Valcsák László) 

Az Alapítvány levelező versenyeket is indít, amelyen a diákok egész évben havonta oldanak meg feladatokat. Ebben a versenyben nagy lelkesedéssel  vett rész Lénárt Dorka 6. b osztályos tanuló, aki több területen is nevezett a megmérettetésbe.  

Eredményei:  Sakk-Sarok pontverseny: 1. hely, Matematikai problémák megoldása: 3. hely, Matematika pontverseny 3. hely  Dorka eredményesen szerepelt a logigrafika és a sudoku pontversenyben is. Az ajándékokat a tanévzárón fogja megkapni.  

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak!  

 Az előző tanévben megrendezett Lotz János szövegértési és helyesírási verseny eredményhirdetésére a járványhelyzet miatt a karantén idején nem került sor. A szervező Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Iskola most pótolta az emaradást, Két tanulónk  – Varga Berta 11. A, Kuris Piroska 10. B – eredményesen szerepelt ezen a versenyen. Felkészítő tanár: Homoki Gábor. Gratulálunk!  

 

Május 27-én zajlott a Hevesy György Országos Kémia Verseny megyei döntője, ahol három nyolcadikos diák képviselte iskolánkat: 

Szakács Zakariás Hunor (8.b) 9. hely 

Szűcs-Kristóf Vilmos (8.b) 8. hely  

Raposa Bálint Zsolt (8.a) 5. hely  

Felkészítő tanáruk: Siposné Szombathelyi Éva   Gratulálunk minannyiuknak az eredményes szerepléshez!

 Római Katolikus Internetes Hittanverseny 

A Pécsi Egyházmegye által meghirdetett országos internetes hittanversenyre közel 300 fő nevezett, a többfordulós versenyen a tudáson kívül a kitartásra is szükség volt. Iskolánkból több tanuló indult, közülük öten vettek részt mind a négy fordulóban, így ők bizonyultak a legeredményesebbnek.  

Eredményeik:  

Lénárt Dorka 6. b 1. hely 100 % 

Bodnár Kinga 5. a 12. hely 97 % 

Nagy Gergő 6.a 18. hely 95 % 

Fekete Ádám 5. a 27. hely 92 % 

Tajti Péter 6. b 40. hely 87 % 

 Október 4-re, az állatok világnapjára az idén rendhagyó módon emlékeztünk meg. Sipos Boglárka 9. b osztályos tanuló szabaduló szobát talált ki és rendezett be a témával kapcsolatban az érdeklődőknek. Az 5-9. évfolyam 36 csapata vetette be magát a feladatokba, rejtvényekbe, amelyeket  a hosszúra nyúlt távoktatás miatt kevéssel a tanév vége előtt sikerült megoldani.   A szabadulás sem sikerült mindenkinek 35 percen belül, de végül mindenki megtalálta a kijárat kulcsát és a jutalomcukorkákat.  

A legügyesebb csapatok a következők voltak:  

  1. helyezés: Pindur Pandák csapata (D Tóth Dóra, Szentenszki Heléna, Kerék Viola, Varga Julianna 6.a)   2. helyezés: Koronás Keresztespókok (Barcsik János, Kis Virág, Balázs Bálint, Raposa Bálint)     1. helyezés: “Lályön” (Varga Márton, Géczi Tamás, Hoffmann Gergely, Bácsi Balázs)  

Gratulálunk!    

p1007566 p1007579 p1007608 p1007613