Az Európai Bizottság Fordítási Főigazgatósága angol fordító versenyt hirdet meg minden évben a 17 évesek számára. Az előző tanévben iskolánk részt vett a ki nem választott iskolák számára megrendezett magyarországi projektben. Ezen az Európai Unió legjobb fiatal fordítóit elismerésben részesítő versenyen Osgyáni Áron 12.b osztályos tanuló dolgozata bekerült a legjobbnak ítélt fordítások közé. Gratulálunk az eredményéhez!
Kitűnően szerepelt Osterling Ádám 12.d osztályos tanuló az idei kerékpáros szezonban. A Balaton Maratonon a 45 km-es középtávon 1. helyezett, az 50 km-es Crosskovácsi Maratonon 2. helyezett, a 72 km-es Mátra kör versenyen – mely Ádám első országúti versenye volt – 5. helyezett lett. A Mészkőember elnevezésű 6 km-es hegyi időfutamon pedig az 1. helyet szerezte meg.
Sok sikert kívánunk Ádámnak a 2021-es szezonra is, ahol már a felnőtt kategóriákban versenyez majd!
A Lotz anyanyelvi verseny országos döntőjében Varga Berta (11.a) 7. lett, Kuris Piroska (10.b) a 8., Nagy Nadin (11.d) a 12. és Tóth M. Tamara (11.d) a 16. helyezést érte el. Felkészítő tanáruk: Homoki Gábor
Gratulálunk!
A Bolyai anyanyelvi versenyen a 8. A osztály mindkét csapata bekerült az első 10 helyezett közé. Az osztály egyik csapata a 6. helyen végzett. A versenyzők: Dala Georgina, Ruzsinszki Angelika és Deszk Laura Szonja.
Az osztály másik csapata a 8. helyezést érte el. Versenyzők: Morvai Zita Lucia, Varga Luca Janka, Zólyomi Rebeka.
Mindkét csapatot Homoki Gábor készítette fel. Gratulálunk a sikerükhöz!
A XXX. Kárpát-medencei Biológiaverseny döntőjében Varga Boróka 95 pontot szerzett, és ezzel a 6. helyet szerezte meg.
Hatházi Máté a 28. Kaán Károly Országos Természet-és Környezetismereti Verseny országos döntőjében a 4. helyen végzett.
Mindkét tanulónkat Dr. Roncz Béláné készítette fel. Gratulálunk a nagyszerű eredményükhöz!