Gimnáziumunk több tanulója – Raposa Csenge, Papp Botond, Lestyák Lilla (8.A ), Tamás Laura és Czanik Ajsa (8.B) is nagyszerűen helytállt a Kárpát Medencei Öveges József Fizika Verseny Gödöllőn megrendezett II. fordulójában. Valamennyien továbbjutottak a megyei fordulóba.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Fehérgyarmaton a Petőfi Nevét Viselő Középiskolák Országos Találkozóját, amelyhez kapcsolódóan több versenyt is rendeztek. Az irodalomtörténeti vetélkedőn Iskolánk csapata – Varga Berta 10. A, Nagy Nadin 10. D, Simon Dianna 12. D – egyetlen ponttal maradt le a dobogóról, és a negyedik helyet szerezte meg. Az iskolák közötti szavalóversenyen Simon Dianna mind a kötelező, mind a szabadon választott vers kategóriában a legjobbnak bizonyult, és az első helyet szerezte meg. Az iskolák összesített versenyében az EGA a harmadik helyen végzett. A csapatot Homoki Gábor készítette föl.

A Kosáry Domonkos Országos történelemverseny országos döntőjébe jutott iskolánk diákja Szűcs Nelli 7.B. osztályos tanuló. A versenyen a helyi fordulón 1200 diák indult, a regionális döntőbe 400 diák jutott, és onnan 18 diák került az országos döntőbe. Az országos döntőt március 21-én szombaton rendezik Budapesten a Nemzeti Múzeumban. Nelli felkészítő tanára: Szilágyi Zita

A Kárpát-medencei Herman Ottó biológia verseny iskolai fordulójának I. helyezettje lett és a megyei fordulóba jutott Varga Boróka 8.b osztályos tanulónk.

A Kaán Károly Természetismereti verseny iskolai fordulóján a 6. évfolyamon I. helyezett lett, és a megyei fordulóba jutott Hatházi Máté 6.a osztályos diákunk. Az 5. évfolyamon szintén továbbjutott Boros Gordon 5.a osztályos tanulónk.

Nagy Ágnes (8.a) úszónk a Hódmezővásárhelyen 2020. február 22-23-án megrendezett Nemzetközi Úszóversenyen a 2004-2005-ben születettek között 2. helyezést ért el 400 m gyorson, 400 vegyesben és 200 m vegyesben. Valamennyi versenyszámban egyéni csúcsot is döntött.

Zrínyi Ilona Matematika Verseny 2020 – Megyei eredmények

Diákjaink minden évben részt vesznek ezen az országos versenyen, melyre ebben a tanévben több, mint 50.000 tanuló nevezett be határon innen és határon túl.
Az Észak – Pest megyei régióban közel 3000 általános iskoláskorú (2. – 8. évf) és 150 gimnazista (9.-12.évf) diák mérhette össze tudását.
Intézményünket a nyolcosztályos gimnáziumból, 38 tanuló képviselte a versenyen. Az ünnepélyes díjkiosztó ünnepséget Gödöllőn rendezték március 6.-án pénteken. Ott vehette át a könyvjutalmat és az oklevelet Pölös-Marton Gergely 5.a és Papp Botond 8.a osztályos tanuló.
Gergely a 330 ötödikes induló között a 10., Botond a 150 nyolcadikos induló között a 6. helyezést érte el.
Felkészítő tanáruk: Braun Zoltánné

További kiemelkedő eredmények
5. o Szakács Mikeás Soma, Puskás Márk, Boros Gordon, Lénárt Dorka ( Braun Zoltánné)
6.o Varga Márton, Braun Regina Zita, Hoffmann Gergely, Géczi Tamás, Hatházi Máté, Jakab Hanna
(Berta Nóra, Braun Zoltánné)
7 .o Szakács Zakariás Hunor, Balázs Bálint, Mcfegan Jasmine (Berta Nóra, Braun Zoltánné, Valcsák László)
8.o Bartos Eszter (Braun Zoltánné)
9.o Varga Gergő (Ecker Erika)

Minden érintett diákunknak gratulálunk, és további sikereket kívánunk!