Március 2-a és 6-a között immáron 15. alkalommal kerül sor iskolánkban a karitatív hétre. A cél most is az,  hogy az öt nap alatt különböző módon összegyűjtött összeget jótékony célra ajánljuk fel.  

Akárcsak tavaly, idén is  a Diákönkormányzat szervezi a programot. Ezúttal is lehet majd egész héten az aulában – nevezési díj ellenében –  ping-pongozni és  csocsózni. A szóban forgó öt napon  diákjaink üzemeltetik a büfét, úgyhogy megújult kínálatra, és sok-sok finom süteményre  lehet számítani. Ismét rendelhetők lesznek virágok Nőnapra, amiket már csak azért is érdemes az iskolánkban  megvásárolni, mert a bevétel szintén a jótékonysági keretbe kerül. Nem marad el az ilyenkor szokásos papír-és kupakgyűjtés sem. A héten tartandó ökumenikus istentisztelet offertóriuma is a bevétel részét képezi majd.

A másfél évtized karitatív heteinek jövedelméből iskolánk támogatta többek között a Vakok Intézetét, egy Afganisztánban felépült iskola működését, amely szintén Petőfi nevét viseli,  előfordult, hogy egy-egy diáktárs nehéz helyzetbe került családján segített a befolyt összeg.   Tavaly egy segélyszervezet és egy állatmenhely megosztva kapott támogatást. Idén az összeg Szentföldre, Betlehembe kerülhet. Gimnáziumunk ugyanis csatlakozott a Hungary Helps programhoz, amelynek fő célja a válságövezetben élő keresztények megsegítése. A szentföldi és a jordániai evangélikus egyház által működtetett egyik iskola nehéz körülmények között élő diákjait segítjük ebben az évben az adományunkkal.

hungary-helps