2020. február 14-én tartották meg évi konferenciájukat az evangélikus iskolák történelemtanárai iskolánk dísztermében. A több mint félszáz résztvevőt Majorosné Lasányi Ágnes, az Evangélikus Pedagógiai Intézet igazgatója, Veizer Valéria, iskolánk igazgatója és Péterfi Gábor történelem tantárgygondozó köszöntötte. A résztvevők előadást hallgattak meg Trianon 100. évfordulója alkalmából: Dr. Ablonczy Balázs történész, a Trianon 100 MTA-Lendület
Kutatócsoport vezetője “Mi lett volna, ha…?” címmel tartott előadást arról, hogy milyen alternatívák voltak 1918/19-ben Magyarország előtt. A történelemtanárok Fekete Bálint jóvoltából IKT-továbbképzésen vehettek részt, illetve megtekintették az Iskolatörténeti Múzeumot, ahol Debrődiné Dobóczy Mária mutatta be a kiállítást. A nap hátralévő részében az Új Nemzeti Alaptanterv történelem fejezetének bemutatására került sor.
Porogi András, a Toldy Ferenc Gimnázium igazgatója, Borhegyi Péter tankönyvszerző és Dr. Nánay Mihály, a Történelemoktatók Szakmai Egyesületének elnöke mutatták be a történelem tantárgyat érintő változásokat. A konferenciát Sziráki György, az EPSZTI szakértője zárta be.