rakoczi-szovetseg

  1. január 31-e és február 2-a között került sor Budapesten a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei magyar diákvezetőinek továbbképzésére.

A résztvevők előadásokat hallgattak és az Országházat is megtekintették közösen. Iskolánkat Győrfi Petra, Schlenk Anna Viktória és Viktor Máté Mihály képviselték, a kísérőtanár Bodai János volt.

Idézet a tanulóink beszámolójából: “Óriási megtiszteltetés volt a számunkra, hogy részt vehettünk hárman a Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetőfórumán. Összesen 505-en vettünk részt ezen az eseményen, ahol lehetőségünk nyílt sok érdekes programon részt venni, és beszélgetni határon túli társainkkal. A magyar identitás megtartása és fejlesztése szempontjából egy hatalmas siker volt véleményünk szerint ez a fórum, ahol az egymás iránti tisztelet, a kommunikációs képességek fejlesztése és a hazaszeretet volt a középpontban. Továbbá előadásokat hallgattunk arról, hogy miként pályázhatunk különböző kirándulásokra a határon túli magyarlakta területekre, ezekre nagy igyekezettel fogunk készülni.”