A Tudomány a fiataloknak c. sorozatunk történelmi témájú előadásai
2017/2018-as tanév

  1. 2017. október 12-én csütörtök délután előadást tartott iskolánkban Dr. Ligeti Dávid történész. Előadásában a VERITAS Történetkutató Intézet kutatója Erdély I. világháborús helyzetét tekintette át a románok betörésére fókuszálva. Az előadásra az iskolánkban 17 éve működő Tudomány a fiataloknak c. sorozat keretében került sor.

tud1

  1. Rákóczi hadnagya, Egy magyar nábob, Jób lázadása, Szegénylegények, 80 huszár, Hídember, Szabadság, szerelem – megannyi híres magyar történelmi film a 20. századból és a 21. század elejéről. Miként befolyásolták a közgondolkodást a fenti filmek? Miért lehet hasznos a történelmi film? Ezekre a kérdésekre is kereste a választ Dr. Paár Ádám történész, a Méltányosság Politikaelemző Központ politológusa a Tudomány a fiataloknak sorozatunk őszi második, november 15-én megtartott előadása során. A történész előadásában kitért a történelmi témájú rajzfilmek és filmsorozatok jellegzetességeinek bemutatására is.

tud2

  1. 2017. december 13-án szerdán délután előadást tartott iskolánkban  Dr. Bartha Ákos,  a Magyar Tudományos Akadémia történésze. A kutató Bajcsy-Zsilinszky Endre (1886-1944) pályájának főbb állomásait mutatta be. Az előadásra az iskolánkban 17 éve működő Tudomány a fiataloknak c. sorozat keretében került sor.

tud3

tud4