A Rákóczi Szövetség Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnáziumi csoportjának

beszámolója (2016)

 

  1. Iskolánk diákjai a Rákóczi Szövetség Diákutaztatási programjának keretében 2016. március 14-én emlékműsort adtak a szlovákiai Ipolyság városában, ahol a helyi Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola vendégei voltunk. A műsort követően megtekintettük az ipolysági kollégák koordinálásával a város főbb nevezetességeit. A csoportot elkísérték: Homoki Gábor, Szó Ildikó, Péterfi Gábor pedagógusok.

rakoczi1

  1. 2016 április 21-én az aszódi iskola 5 természettudományos tantárgyat oktató pedagógusa az ipolysági katolikus iskola vendége volt, ahol tanórákat látogattak meg. A csoportot Dr. Roncz Béla igazgató úr vezette.
  1. május 27-én az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium Rákóczis csoportja látta vendégül az ipolysági katolikus iskola 20 diákját és néhány pedagógusát az iskolai sportnap keretében.
  1. június 3-án, a nemzeti összetartozás napja keretében az ipolysági katolikus iskola tanulói ünnepi műsort adtak iskolánkban. A közös megemlékezést követően a két intézmény igazgatója testvériskolai megállapodást kötött egymással.

rakoczi2 rakoczi3

Dr. Roncz Béla és Pálffy Dezső intézményvezetők, valamint az ipolysági Rákóczis csoport 2016. június 3-án Aszódon

  1. 2016 szeptemberében eldőlt, hogy Antal Bálint és Turay Krisztina az idei tanévben is vállalják diákelnökként az iskolai csoport összefogását. (Mindketten a 11/a osztály tanulói).
  1. november 7-én iskolánk Rákóczis csoportja az Iskolatörténeti Múzeummal közösen pályázatot hirdetett meg az aszódi evangélikus középiskola 8-11. évfolyamába járó diákjainak. A pályázat célja minél több tanuló bevonása a hely- és iskolatörténeti kutatásokba.

A beszámolót összeállította: Dr. Péterfi Gábor szaktanár, az iskolai csoport tanárfelelőse

Aszód, 2016.12.13.