Külföldi nyelvtanulás

Kérdőív a nyilatkozatok aláírásáról

A külföldi nyelvtanulási program keretében a szülői nyilatkozatok aláírásával kapcsolatos kérdőív innen letölthető.
Kitöltési határidő: március 5. péntek, 12 óra

Megnyílt a pályázati felület – tanulói regisztráció

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai napon megnyílt pályázati felületen keresztül 30 nap áll rendelkezésünkre a pályázat benyújtására. Ennek első lépése a tanulói regisztráció. Az ehhez kapcsolódó információk és az egyéb teendők az alábbi tájékoztatóban részletesen elolvashatók.

Kérjük szíveskedjenek betartani a határidőket a pályázat sikeres benyújtása érdekében!

Újabb információ a szülői nyilatkozatok aláírásáról

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a knyp.hu oldalon megjelent legújabb tájékoztató szerint a szülői nyilatkozatok aláírására kétféle módon kerülhet sor.

Az eddig is emlegetett személyes aláírás mellett lehetővé válik az ügyfélkapun keresztüli elektronikus aláírás. A részletes tájékoztatót itt olvashatják.

Tájékoztatás a szülői hozzájáruló és felelősségvállalási nyilatkozatokról

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a tegnapi napon a knyp.hu oldalon megjelent tájékoztatás kivonatát itt olvashatják.

A szülői nyilatkozat minták kiskorú tanuló esetén innen, nagykorú tanuló esetén innen letölthetők. 

Szülői tájékoztató a Külföldi nyelvtanulási programról

A 2020. január 13-14-én tartott szülői tájékoztató ide kattintva elérhető.

Tájékoztatjuk az UK1 csoportba jelentkező diákokat és szüleiket, hogy holnap (2020. január 9-én), a 2. szünetben új iskola választása miatt megbeszélést tartunk a diákok számára  a 09. teremben.

Tájékoztatjuk a szülőket, hogy 2020. január 13-án, hétfőn 18 órától kezdődően a 11. évfolyam számára, január 14-én kedden pedig a 9. évfolyam számára tartunk tájékoztató értekezletet a külföldi nyelvtanulással kapcsolatban. Minden érintett megjelenésére számítunk!

2020. január 6-ig az UK2, Írországi, illetve a Málta1 csoport számára megérkezett a befogadó nyilatkozat. UK1 csoport esetén másik iskolát keresünk, mivel már nem tudják fogadni a csoportot, Málta2 esetén még nem érkezett visszajelzés.

A diákokkal való közös kurzusválasztás után az alábbi nyelviskolákba küldtünk befogadási kérelmet. A kurzusra kattintva részletes információk megtekinthetők, illetve az iskola honlapja is elérhető.

UK1 – Anglia, 2020. június 21-július 4. LBS- Brighton     Az iskola honlapja: http://www.lsi.edu

Málta1 -2020. június21.- július4. English Language Academy    Az iskola honlapja: http://www.elamalta.com

Írország – 2020, július 5 – július 18.     A iskola honlapja: http://www.gci.ie

Málta2 -2020. július 25. – augusztus 7.   Az iskola honlapja: http://www.amlanguage.com

UK2- Anglia, 2020 július 21.- augusztus 6.    Az iskola honlapja: http://www.standrewscollege.com

A német nyelvterület esetén január 6-án újabb megbeszélést tartanak.

Várjuk vissza az iskoláktól a befogadónyilatkozatokat.

 

 

 

 

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A külföldi nyelvtanulási program pályázati kiírásának megfelelően – az igényekhez leginkább megfelelő, valamint a szervező pedagógusok alapos körüljáró munkájának eredményeként kiválasztott lehetséges iskolák közül – a diákokkal közösen szeretnénk kiválasztani a nyelviskolákat iskolákat.

A közös megbeszélések, egyeztetések időpontja és helyszíne:

2019. 12.19. csütörtök 13.20-tól, 7. óra eleje: Írországba jelentkezett diákok a 203. teremben, valamint az Egyesült Királyságba jelentkezett diákok számára tervezett 2 csoport számára: UK1. csoport a 214. teremben, UK2. csoport számára a 206. teremben lesz megbeszélés.

Pénteken 3. órában a német nyelvterületre jelentkezők számára a 205. teremben, a Máltán tervezett csoportok számára pedig Málta1 a 209. teremben, Málta2 pedig a 218. teremben.

A Tervezett csoportok névsora az aulában, a faliújságon megtekinthető.

 

Tájékoztatás a külföldi nyelvoktatásról

November 29-én, a külföldi nyelvtanulás főszervezője, a Tempus Közalapítvány által tartott konferencián elhangzottak alapján, az alábbiakról tájékoztatom Önöket.
December 6. körül az alapítvány honlapján elérhetővé válik a külföldi partneriskolák listája, amelyek közül kell kiválasztanunk azt a 2-3 nyelviskolát, ahol szeretnénk biztosítani diákjaink számára a nyári 2 hetes nyelvtanulási lehetőséget.
Az előzetes felmérés alapján várhatóan 1 német csoport, és 4-5 angol csoport szervezését tudjuk vállalni a kijelölt országok valamelyikébe.
A gyors információcsere érdekében a honlapon egy külön fület hozunk létre Külföldi nyelvtanulás címmel, amelyen minden fontos információt megosztunk Önökkel, illetve erre a felületre kérdőívet fogunk feltölteni, amit kérünk, hogy a megadott határidőn belül szíveskedjenek kitölteni.

Kérjük, hogy alapos átgondolás után töltsék ki a kérdőívet! Amennyiben nem szeretne részt venni gyermekük, akkor is szíveskedjenek kitölteni a kérdőív első 3 kérdését!

Az e-naplón keresztül jelezzük Önök felé, hogy mikor lesz elérhető a kérdőív (várhatóan a héten).
A beérkezett válaszok, és a nyelviskolák által kínált lehetőségek figyelembe vételével kiválasztjuk a megfelelő nyelviskolákat.
A megállapodás megkötése után visszajelzést adunk Önöknek az utazás pontos részleteiről (helyszín, pontos időpont, szállás, kísérő tanár).
Ennek ismeretében kell véglegesíteniük a jelentkezést! A jelentkezés véglegesítéséhez mindkét szülőnek személyesen, az iskolában kell kitöltenie, aláírnia egy beleegyező nyilatkozatot.

Ezen dokumentumok birtokában nyújtjuk be a pályázatot, várhatóan február elején.

Nyertes pályázat esetén kezdhetjük el az utazás megszervezését. Ezt követően nem lehet visszalépni a programban való részvételtől.
Kérjük, hogy a gördülékeny ügyintézés érdekében szíveskedjenek folyamatosan figyelemmel kísérni a honlapot!

Veizer Valéria
igazgató

Aszód, 2019. december 2.