A 2020/21-es tanévben az Iskolatörténeti Múzeum, a történelem munkaközösség és a Rákóczi Szövetség ifjúsági szervezete három témában hirdette meg pályázatát egykori diákja tiszteletére: Kollektivizálás a Kádár-korszakban; Vallásgyakorlás a Kádár-diktatúra idején; Iskolánk hitélete a Horthy-korszakban. Összesen 13 diák adott be tanulmányt. Az önálló kutatómunkára épülő pályázat során több szép dolgozat született, a Kádár-diktatúra témáit interjúk formájában dolgozták fel a tanulók. Az idei helyezettek:

– a kádári kollektivizálás témában:

  1. Farkas Zsófia 11/d
  2. Gubek Dorottya 11/c
  3. Lukács András 11/b

– a vallásgyakorlás témákban különdíjat kapott Baranyi Bojana 11/d és Babinecz Janka 11/c osztályos tanuló.

A 2019/20-as tanévben a Petőfi-nap és így az esszéíró pályázat eredményhirdetése is elmaradt, most ezt is pótoltuk, mindkét tanév díjazottjai a március 22-i áhítat keretében oklevelet és jutalomkönyvet vehettek át Veizer Valéria igazgatónőtől és Péterfi Gábor munkaközösség-vezetőtől.

Az előző tanévben két témában lehetett pályázni. A Trianon emlékezete szülőhelyemen c. témakörben a következő eredmények születtek:

  1. Palágyi Dóra 11/d
  2. Bartos Eszter 9/b
  3. Grosso Márkó 12/d

Riport egy rendszerváltozás idején a környező országból Magyarországra települt felnőttel – ez volt a tavalyi év másik meghirdetett témája. A helyezettek:

  1. Czok Dániel 12/b
  2. Vankó László 12/b
  3. Tóth Sára 12/a

Gratulálunk a díjazottaknak!

A pályázat megszervezésében és értékelésében Debrődiné Dobóczy Mária, Szilágyi Zita és Péterfi Gábor pedagógusok vettek részt.