1. január 19–26. között ismét megrendezésre került az ökumenikus imahét a Krisztus-hívők egységéért, amelynek anyagát ezúttal a máltai keresztények készítették. Ők minden év február 10-én együtt ünneplik a hajótörött Pál apostol szigetre érkezését, a 2020-as imahéten pedig a világ krisztuskövetői a máltai keresztényekkel együtt olvassák ennek a hajótörésnek a történetét.

A bibliai történet szerint Pál és útitársai a hajó személyzetével együtt Rómába tartottak a tengeren, amikor vihar tört ki, és ennek következményeként hajótörést szenvedtek. Az apostol még ebben a kritikus helyzetben sem esett pánikba, mert tudta: Isten kezében van. Őt és társait Málta partjaira vetette ki a víz, és az itt élő pogány lakosok befogadták a hajótörötteket, akik át tudtak adni nekik a hitből, reménységből és  Jézus Krisztus szeretetéből. A máltai keresztény testvérek ezt az isteni gondviselést hangsúlyozzák, amikor évente felidézik Szent Pál hajótörésének történetét.

A gyülekezeti találkozások sora városunkban 21-én  hétfőn kezdődőtt és pénteken ért véget. Kollégistáink három ökumenikus istentiszteleten vettek részt, és imádkoztak együtt a gyülekezetek tagjaival.

smart

smart

smart