Szeptember 29-én, pénteken az általános iskola alsó tagozatos tanulói második alkalommal csatlakoztak az Európai Diáksport Napja (European School Sport Day® – ESSD) hazai eseménysorozatához, mely a közös, élményszerű testmozgást hivatott népszerűsíteni.

A 2023-as ESSD fókusztémája: „Joy in sport and physical activity/A mozgás öröm”, ennek szellemében tartottuk sportnapunkat. Célunk volt felhívni a figyelmet a mozgás, a sport jelentőségére, és hogy 120 percen keresztül örömteli mozgásra legyen lehetőségük a diákoknak.

A programon az Európa-bajnoki bronzérmes, világbajnoki 4. helyezett hétpróbázó Krizsán Xénia vett részt, mint példakép.

Első programunk közös bemelegítés volt Xénia vezetésével, amelyen 220 tanuló tornázott egyszerre.

Majd az idei évnek megfelelő távot, azaz a 2023 métert 1-2 iskolakörrel teljesítették a gyerekek, melyet mindenki fizikai állapotának megfelelő tempóban futott vagy sétált végig. Ez az a program, ami hivatalossá teszi az eseményt.

Ezután az osztályok zumbáztak Rayner Andrea zumbaoktató vezetésével, illetve ritmikus ugróiskolában és ugráló pályán ugráltak Emese néni irányításával.

A programokon a tanulók mellett a tanítók is kivették részüket a mozgásból. Volt, aki tornázott, volt, aki futott, ugrált, táncolt, felügyelt, kísért, irányított, fotózott, és természetesen lelkesen buzdította osztályát.

Nagyon jó hangulatú, vidám sportnapon vettek részt az iskola kisdiákjai. A közös mozgás, a tánc örömét fokozta a verőfényes, szeptemberi napsütés is.

További képek megtekinthetőek: https://drive.google.com/drive/folders/1Xz6tMXNmDHV4syJxt8aRW53Ifb1eZVth?usp=sharing