A Víz világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Ennek hatására az ENSZ március 22-ét nyilvánította e nappá.

A víz fontosságáról, nélkülözhetetlenségéről emlékezünk meg ezen a napon. Fontos, hogy a napjainkban oly könnyen elérhető, magától értetődőnek tekintett víz, mint természeti kincsünk, figyelmet kapjon.

Ezen a napon „Színes” iskolánk színei közül a kék került előtérbe, így mindenki, kicsi és nagy kék ruhában érkezett, jelképezve a víz színét, megteremtve a Víz világnapjának hangulatát, majd az udvaron egy hatalmas vízcseppé állt össze az iskola apraja-nagyja.

A tanulók az osztálytermek és a folyosók dekorációjának elkészítése során is a víz fontosságára hívták fel a figyelmet.

A nap folyamán vízzel kapcsolatos irodalmi és zenei alkotásokat ismertek meg a tanulók, játékos, logikai feladatokat oldottak meg, festettek, rajzoltak, színeztek, szófelhőt készítettek, sőt még a robotok is segítettek abban, hogyan takarékoskodjunk a vízzel.

Ahogy a Biblia írja, a víz Isten életadó itala: „Aki abból a vízből iszik, amelyet én adok majd neki, soha meg nem szomjazik, hanem a víz, amelyet én adok neki, olyan vízforrássá lesz benne, amely azért buzog fel, hogy örök életet adjon”(János 4.14).