Gyönyörű őszi napsütésben több kilométeres gyalogtúrán vett részt a 4.a osztály, a Magyar Szabadidő Szövetség által meghirdetett Világ Gyalogló Nap keretén belül.

A gyalogtúránk célja az egészséges életmódra nevelés és a gyaloglás népszerűsítése mellett, az Aszód városában fellelhető Petőfi emlékhelyek megtekintése volt. Petőfi Sándor 1835-1838 között Aszódon élt és tanult. A költő iránti mély tiszteletről tanúskodik az a tény is, hogy városunk mindkét gimnáziuma az ő nevét viseli: intézményünk, az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, valamint a VSZC Petőfi Sándor Gimnáziuma, Gépészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma. Az intézményünkből indulva gyalogtúránk során előbb Petőfi Sándor emlékházát (ahol 1835-1838 között lakott), majd a nagyapja által működtetett mészárszék egykori helyszínén épült emlékhelyet látogattuk meg. Utunk ezután a poéta nevét viselő Múzeumba vezetett, ahol egy izgalmas interaktív előadás keretében bővítettük a költőóriáshoz kapcsolódó információinkat, valamint számos érdekes ismerettel gazdagodtunk a kőkorszaki, bronzkorszaki emberek életmódjával, eszközeivel kapcsolatban. Túránk innen a város másik gimnáziumába vezetett, melynek udvarán megtekintettük a hatalmas méretű Petőfi szobrot. A gyalogtúránk befejezésekén Petőfi nagymamájának sírját kerestük fel, majd visszatértünk az Általános Iskolába.

Hálásak vagyunk, hogy osztályunkkal képviselhettük az intézményünket ezen az országos szintű rendezvénysorozaton, és sikerült felhívnunk a figyelmet a gyaloglás egészségmegőrző hatására, valamint számos kulturális kinccsel gazdagodhattunk gimnáziumunk névadójával kapcsolatban.

A mozgás szeretete kiemelkedően fontos számunkra, ezért a következőkben is figyelemmel kísérjük az ezzel kapcsolatos pályázati lehetőségeket.

Túrára fel!

4.a osztály

Simon Emese és Hegedűs Anita