Teremtés hete az Általános Iskolában

Minden évben megrendezésre kerül a teremtés hete, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa kezdeményezésére.Ebben az évben iskolánk tanulóinak is  lehetősége nyílt ebben részt venni, tevékenykedni. A hét koncepciója az volt, hogy az általános iskola tanulói színes programpalettán keresztül ismerhessék meg földünket, amelyet Isten teremtett.A diákok plakát készítésben, kézműves foglalkozásokon, kiránduláson, valamint múzeumlátogatáson is részt vehettek.

Hétfőn, az iskola aulájában  kiállított plakátokat csodálhatták meg diákjaink, amelyeket informatika specializáción készítettek a tanulók. A színes plakátok környezetünk megóvására hívták fel a figyelmet, valamint arra a mózesi igékre, melyek a föld teremtéséről szólnak. A kiállítás így felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy hogyan kell vigyáznunk arra a földre, amelyet Isten ránk bízott.

 

A plakátok mellett zöldségekből és gyümölcsökből készített szobrokat is kiállítottak a tanulók. A kreatív alkotások mindegyikét  az élővilágban található anyagok felhasználásával kellett elkészíteniük a gyerekeknek. Padlizsán pingvinjeinket, alma sörös korsóinkat és cukkíni szörnyeinket az aulában csodálhatták meg kis felfedezőink.

Szerdán  az aszódi Hosszúvölgyben tettek kirándulást az ötödik és hatodik osztályosok. Fontosnak tartjuk, hogy Aszód környékét, a szép természeti környezetet is megismerjék iskolánk tanulói.

Csütörtökön a hatvani Széchényi Zsigmond Vadászati Múzeum játékos foglalkozásának keretein belül színes feladatokkal, interaktív módon dolgozhatták fel tanulóink a csodaszarvas mondájának rejtelmeit. A látogatás során a diákok megismerhették a Kárpát-medence állatvilágát  és elmélyülhettek élőhelyeik megismerésében is .

Felfedező hetünk gyorsan véget ért, de a gyerekek életre szóló élményekkel gazdagodhattak. Köszönjük, Fekete-Liszkai Zsuzsanna és Szabó Andrásné Zsuzsanna programszervező tanáraink munkáját.